Hotel Alexander

Hotel Alexander

Hotel Alexander sa nachádza v areáli Bardejovských Kúpeľov a je súčasťou komplexu BARDEJOVSKÉ KÚPELE

Získajte zľavu objednaním pobytu AKCIOVÝ POBYT VITAL - cez víkend
v dátume od 20.04.2024 do 23.04.2024

Získajte zľavu objednaním pobytu AKCIOVÝ POBYT VITAL - cez víkend
v dátume od 20.04.2024 do 22.04.2024

Získajte zľavu objednaním pobytu AKCIOVÝ POBYT VITAL - počas týždňa
v dátume od 22.04.2024 do 24.04.2024

Hotel Alexander
Hotel
Alexander

Hotel Alexander

Hotel Alexander sa nachádza v areáli Bardejovských Kúpeľov a je súčasťou komplexu BARDEJOVSKÉ KÚPELE a.s.

Hotel Alexander je ideálnou voľbou pre relaxačné wellness pobyty, rodinnú dovolenku, konferencie, školenia a teambuildingové pobyty v atraktívnom kúpeľnom prostredí. Poskytujeme nielen liečivú vodu, ale aj relax, wellness, pohodlie, zážitkovú gastronómiu, kvalitné liečebné procedúry, čistý vzduch a veľa času pre seba.

Chcem vedieť viac
Voľný čas

Tipy na výlet

Bardejovské Kúpele

Vychutnávajte si skutočný oddych a hodnotné služby v príjemnom prostredí vašich obľúbených Bardejovských Kúpeľov. Relaxujte a čerpajte u nás novú energiu a nové zážitky. Liečivú vodu, pekné prostredie, wellness a kúpeľné oblátky vám ponúkne väčšina kúpeĺov. No krásna Sissi bola iba u nás.

Bardejov

Bardejov je historické mesto zapísané do zoznamu Svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO, nachádza sa 5km od Bardejovských Kúpeľov. Bardejov je historicky a kultúrne bohaté mesto, o čom svedčí aj opakované prvenstvo v súťaži o Najkrajšie mesto Slovenska.

Najvzácnejšou časťou mesta je Radničné námestie s nádhernými gotickými meštianskymi domami, Bazilikou minor Sv. Egídia, s bývalou Mestskou radnicou - prvou stavbou renesancie na území Slovenska, v ktorej je umiestnená expozícia Šarišského múzea. Nemenej významné a zaujímavé je aj opevnenie mesta. Fortifikačný systém Bardejova patrí k najdokonalejším a najzachovalejším opevneniam miest v Európe. Ozdobou mesta je aj františkánsky kláštor s kostolom sv. Jána Krstiteľa, židovské suburbium a zrekonštruovaný park s fontánou pri hradbách na ulici Dlhý rad.

Soľná jaskyňa

Ako jednu z procedúr ponúkajú Bardejovské Kúpele aj Soľnú jaskyňu, ktorá sa nachádza v liečebnom dome ALŽBETA. Je založená na metóde prírodnej terapie, ktorá napodobňuje atmosféru soľných baní a má monitorovanú mikroklímu.

Skanzen - Múzeum ľudovej architektúry

Skanzen je najstarším zariadením svojho druhu na Slovensku. Bol sprístupnený v roku 1965. Na ploche 1,5 ha je v parkovej a záhradnej úprave - etnoparku rozmiestnených 24 expozičných objektov, ktoré prezentujú ľudovú kultúru a staviteľstvo dvoch etník: slovenského a rusínskeho obyvateľstva, žijúceho v regióne horného Šariša a severného Zemplína. Pochádzajú z 19. a 20. storočia a typologicky patria k dreveným stavbám karpatského typu. Mimo skanzenu je umiestnený drevený kostolík z Mikulášovej, postavený v roku 1730, do B. Kúpeľov prevezený v roku 1931 a v súčasnosti je v správe Šarišského múzea.